Woonzorgcentrum De Dilgt (Avondlicht/Dilgtoord)

Het woonzorgcentrum De Dilgt te Haren omvat vervangende nieuwbouw voor ouderen met een verblijfsindicatie. Het ontwerp is zo vormgegeven dat de nieuwbouw naast het bestaande, verouderde gebouw is gesitueerd, waardoor de bestaande bewoners tijdens de bouw in de appartementen konden blijven wonen. Alleen voor de ondersteunende functies werd tijdelijke vervangende huisvesting gebouwd. De nieuwe appartementen zijn circa 45 m2 groot en hebben eigen sanitair en een kitchenette.

Sluiten

Per groep van 10 bewoners is een centraal gesitueerde huiskamer en een personeelsvertrek gerealiseerd.

Naast de woonfunctie is er ruimte gerealiseerd voor alle ondersteunende functies: fysiotherapie, ergotherapie, medische en paramedische functies, revalidatie,etc. Daarnaast is er een centrale keuken, een restaurant, een bruin café, een winkel en ruimte voor dagactiviteiten. Daarmee is het complex geschikt voor iedereen die een zorgindicatie heeft en de inwoners van het dorp die aanvullende begeleiding wensen en dagelijkse opvang, van revalidatie tot psychiatrie, van eenvoudig tot zwaar.

Op het terrein van Avondlicht te Haren worden in een parkachtige setting in opdracht van de Huismeesters drie woontorens gerealiseerd. Deze woontorens worden 4 en 5 bouwlagen hoog. De eerste woontoren, met 20 sociale huurappartementen, is in 2009 opgeleverd. Van de overige twee wordt de eerste half december en de tweede in januari 2012 opgeleverd. De in totaal 68 eenpersoons zorg-/aanleunappartementen worden verhuurd aan ZINN. De bewoners van deze appartementen kunnen gebruik maken van de zorgfaciliteiten van woonzorgcentrum De Dilgt.