Villa TB

Sluiten

Villa TB is een eigentijds en vriendelijk ogende villa op één van de vrije kavels op het Ubbinkseiland in de nieuwe Waterwijk ten zuiden van Groningen. De villa kijkt uit op het natuurgebied De Onlanden en de tuin heeft een eigen aanlegplek aan het water dat in open verbinding staat met het Paterswoldsemeer.

Door de horizontale witte banden en de vele ramen rondom is een markant ontwerp geworden. Om de moderne inslag zacht over te laten komen zijn de hoeken van de overstekken rond gemaakt, terwijl de indeling van de woning functioneel en rechthoekig is gebleven. De posities van de ramen in de gevel zijn van binnenuit de woning ontworpen: op het mooiste uitzicht en op een optimale indelingsvrijheid van meubels.

De woonkamer is gezellig en intiem, op een rustige plek in het huis. De eetkeuken is een dubbelhoge ruimte en kan helemaal aan het terras gekoppeld worden door een grote vouwpui. Binnen en buiten lopen zo letterlijk in elkaar over.

Op het dak van de villa staan 32 zonnepanelen en het toegepaste hout en stucwerk zijn lichte bouwmaterialen die recyclebaar zijn en een lage milieubelasting hebben.