Villa De Sluiswachter

Aan de Groningerweg, aan de rand van de nieuwe wijk Ter Borch komt Villa de Sluiswachter. Een appartementencomplex met 8 bijzondere woningen. De Villa markeert de hoek van het laatste eiland, op het kruispunt met de waterweg naar het Paterswoldse Meer.

Sluiten

De appartementen hebben een vierkante plattegrond met vrij uitzicht vanuit alle kamers. Het ruimtelijke gevoel van binnen is groot. De grote terrassen zijn zodanig geplaatst, dat ze een logische overgang vormen van binnen naar buiten en zonder dat je je buren ziet. Alle woningen zijn maximaal gericht op het uitzicht op de prachtig groene omgeving en op de zon voor prettige warmte en daglicht.

De architectuur voegt zich enerzijds naar het beeldkwaliteitsplan van dit eiland in Ter Borch, modern en kubistisch. En tegelijkertijd voegt het zich in het kenmerkende beeld van de woningen aan de oude Groningerweg. De opbouw van rode baksteen, donkergrijze dakpannen en de lichte houten opbouw refereert hieraan. Dit karakteristieke maakt dat bewoners van buitenaf direct herkennen welk appartement van hen is. Zo is De Sluiswachter meer een groot landhuis dan een appartementencomplex.

De verkoop van de appartementen start in september 2016. Meer informatie over dit project kunt u hier vinden.