Pro Motion Pictures

Langs de A7, direct bij de afslag naar Winschoten, heeft Promotion Pictures een eigenzinnig bedrijfsgebouw gerealiseerd. De locatie vergde een bijzonder gebouw, omdat het de toegang tot Winschoten markeert. Bovendien heeft de functie van het gebouw een grote invloed gehad op het uiterlijk.

Het gebouw was namelijk bestemd voor een aantal opnamestudio’s voor beeld en geluid. Deze activiteit maakte absolute stilte noodzakelijk. Om het omgevingsgeluid te weren is een dijklichaam opgetrokken. De benodigde grond is rond de locatie gegraven en tegen de betonnen gevels opgeworpen. Daarmee ontstond een waterpartij rond het gebouw waardoor de locatie een (schier)eiland is geworden.

Het kantoorgedeelte onderscheidt zich van de introverte opnamestudio’s door zijn extreem extroverte uitstraling. Met rondom glas heeft het kantoor een prachtig uitzicht op de locatie. Het is bovendien opgetild en daarmee is een landmark voor Winschoten gecreëerd.

Inmiddels heeft de woningcorporatie Acantus de prachtige locatie verworven door het gebouw van de eerste eigenaar over te nemen. De afdeling Vastgoed is er gehuisvest. In de voormalige opname studio’s hebben we nu kantoren en dienstverlenende afdelingen ontworpen. In het voormalige glazen kantoor zijn presentatieruimtes en vergaderkamers ondergebracht.

Sluiten