Nieuwbouw kantoor en loods Abiant

Op een prachtige zichtlocatie aan de Oostelijke Ringweg op de hoek van de Kieler Bocht komt de nieuwbouw voor Abiant Groningen. Abiant is een grote personeelsbemiddelaar. Actief in Noord-Nederland en Noord-Duitsland en leverancier van tijdelijk personeel voor korte of langere tijd.

Het gebouw is, rijdend over de A7 vanuit het oosten de eerste van een reeks zichtlocaties. Dit wordt gemarkeerd door een deels ronde rooilijn waarin gebouwd dient te worden. Het gebouw bestaat programmatisch gezien uit twee delen: het kantoorgedeelte in drie lagen en een loodsgedeelte in twee lagen. In de architectuur vormen deze echter een eenheid. Zowel qua materialen als gevelopeningen zijn beide delen hetzelfde en als een gebouw ontworpen.

De benadering van het gebouw is vanaf de Kieler Bocht, de doorgaande weg op bedrijventerrein Eemspoort. De hoofdentree is hierop gericht en vanaf deze zijde de eyecatcher van het gebouw. De transparante pui is over drie lagen volledig van glas en in combinatie met de grote luifel maken deze een uitnodigend gebaar.

Het kantoorgedeelte ligt direct bij de hoofdentree. In de lengterichting van het gebouw zijn de ruimten georganiseerd naast een vide die over de hele lengte van het kantoorgedeelte deze beuken scheidt. De lichtstraat in het dak geeft ook over deze gehele lengte aangenaam daglicht naar binnen dat reikt tot aan de begane grond. Op de begane grond zijn voornamelijk vertrekken waar veel bezoek en dynamiek te verwachten is.

Het loodsgedeelte ligt in de ronding van de kavel. De ‘zijgevels’ van het gebouw lopen in dezelfde breedte door en de ruimte ertussen is dubbelhoog. Hier worden onder andere trainingen gegeven. In de toekomst is het gebouw nog uitbreidbaar in zowel de hoogte als de lengte.

Op het terrein is een scheiding gemaakt tussen parkeren voor zowel medewerkers als bezoekers enerzijds en expeditie anderszijds. Beiden hebben een eigen inrit en komen direct uit bij kantoren dan wel loods.

Sluiten