Canon Business Center

Canon Business Center Groningen is een verzamelgebouw waarin naast Canon ook een aantal aan haar gerelateerde bedrijven worden gehuisvest. Canon verkoopt en adviseert haar klanten op het gebied van kantoor automatisering en documentenbeheersing. Canon Center Groningen is direct verbonden met Canon Nederland, een combinatie van regionale kennis met de kracht van een multinational. In de stijl van het internationale moederbedrijf heeft Team 4 een bedrijfspand ontworpen met allure.

De grote showroom is het hart van het bedrijf. In deze showroom staan de nieuwste modellen kopieerapparaten e.d. werkend uitgestald. Klanten kunnen hier in een prettige ambiance instructie krijgen. Naast het puur zakelijk aspect organiseert Canon veel bijzondere bijeenkomsten voor haar relaties, de business clubs en voor goede doelen. Daarom is er naast de showroom extra ontvangstruimte gerealiseerd.

Het concept van het gebouw is eenvoudig. Omdat het zichtbaar is vanaf drie zijden, de A7, de Winschoterweg en de Hooghoudtweg is er veel aandacht besteed aan het exterieur. Een hoog accent op de belangrijkste hoek met veel glas laat het gebouw in het oog springen. De afwisseling van het glas met zwart metselwerk in een raster van vierkanten zorgt voor een aantrekkelijk contrast. De grote ruimte waarin de showroom zich bevindt is als een etalage uitgevoerd. Direct achter de showroom ligt een 'rug' met vertrekken. Een aantal binnenwanden worden nog in Canon rood uitgevoerd. Dit is van buitenaf door de puien te zien.

 

Sluiten