Kantoor Europapark

Dit verhuurkantoor komt in de nieuwe ontwikkelingslocatie rondom de Euroborg (stedenbouwkundig plan Wiel Arets), op de kruising van de A7 en de Boumaboulevard.
Het gebied dat ligt tussen de A7, het spoor naar Haren en de Zuidelijke ringweg heeft een industrieel verleden. Een aantal restanten van dit industriële verleden is bewaard gebleven: de Helpmancentrale, de kolenmuur en het oude Winschoterdiep. De architectuur van het te bouwen kantoor refereert aan dit verleden in zijn materialisering en detaillering.

Het gebouw is een zeven verdiepingen tellend, oranje metselwerk blok met een patroon van verspringende ladderramen die met een naar voren springend baksteen kader omlijst zijn. Dit patroon wordt doorbroken met drie grote ingrepen, één naar de A7, één naar de Boumaboulevard en één bij de entree. Aan de A7 komt een kantine/vergaderzaal over twee lagen. Aan de Boumaboulevard hangt een erker waardoor de kantoormaten in het gebouw varieren. De laatste ingreep is de entree met een monumentale trap naar de balie. Alle drie ingrepen zijn volledig van glas.