Powerhouse Helperpark

Nieuwe energie in Helperpark

“Powerhouse Helperpark” is een woon-werkgebouw dat ligt in het Europapark in een strook tussen het Winschoterdiep en het treinspoor, een gebied dat sinds een jaar of tien sterk in ontwikkeling is. De kavel ligt op de locatie van de oude energiecentrale. Het gebouw is ontworpen als ensemble met de Mediacentrale, de vroegere Turbinehal en het voormalige administratiekantoor van de Helpmancentrale. De zone tussen deze gebouwen en het Winschoterdiep wordt ingericht als park met veel verblijfskwaliteit en ruimte voor sport en bewegen.

Kenmerkend voor de architectuur van de oude energiecentrales zijn de intrigerende composities van rechthoekige volumes. Hierin is vaak apart aandacht voor trappenhuizen die als verticaal element de overwegend horizontale belijning doorbreekt. De verticaliteit wordt geaccentueerd door een lange glasstrook over bijna de gehele hoogte. Deze architectuur is inspiratie geweest voor het ontwerp van Powerhouse Helperpark. Karakteristiek zijn ook de Groninger rode baksteen en de betonnen dakranden. Deze materialen worden ook in het nieuwe gebouw toegepast, op eigentijdse wijze. Geen effen rode baksteen bijvoorbeeld maar een mix van drie tinten rood. Op afstand is het gebouw onderdeel van het ensemble en krijgt het dichterbij een eigen herkenning.

In Powerhouse Helperpark komen zeventig appartementen variërend van 70 tot 165 m². Er zijn drie types appartementen: tussenappartementen, iets grotere hoekappartementen en vier penthouses. De verschillende types zijn subtiel te onderscheiden in de gevels door middel van afmetingen van ramen en metselwerk details. Op de begane grond wordt 1.450 m² kantoorruimte gerealiseerd. Deze ruimte ligt rondom een binnenhof met veel licht van waaruit de kantoren worden ontsloten. Daarboven liggen appartementen die worden ontsloten via een rondgang rond het binnenhof. Alle woonkamers liggen aan de buitenzijde met overal uitzicht op de omgeving. Voor de bewoners is er een gezamenlijk dakterras waar in de middag- en avondzon gezeten kan worden.

Meer informatie over dit project kunt u lezen op een speciale website.

Sluiten