Woonzorgcentrum Bloemhof

Woonzorgcentrum Bloemhof in Ten Boer is een locatie van Zorggroep Groningen. De andere locaties zijn Verpleeghuis Innersdijk en Verzorgings -en Verpleeghuis Maartenshof, beide in Groningen. In Woonzorgcentrum Bloemhof wonen 82 bewoners verdeeld over 4 afdelingen. Van de de 82 bewoners kunnen er 13 bewoners gebruik maken van de gespecialiseerde afdeling groepsverzorging. Tevens is er plaats voor 5 Kort Durende Opnames. Bloemhof levert ook zorg aan huis in Ten Boer Rondom Woonzorgcentrum Bloemhof staan 75 aanleunwoningen. De bewoners ervan wonen geheel zelfstandig. 60 Woningen zijn direct verbonden met het hoofdgebouw. De overige 15 woningen staan op zichzelf.

Het gebouw is gerealiseerd op de plek van het voormalige bejaardentehuis Bloemhof dat eveneens een verbinding had met de 60 aanleunwoningen. Samen vormen ze nu een wand aan het Koopmansplein, het nieuwe hart van ten Boer. De entree van Bloemhof ligt aan het plein. Per etage is een huiskamer gerealiseerd boven de entree, dus ook met uitzicht op de levendigheid van de straat. De recreatieruimte is het hart van Bloemhof. Iedere etage biedt uitzicht op de plaats van het podium. Vanuit speciale plekken kunnen bedlegerige bewoners op hun eigen etage de activiteiten in de recreatiezaal volgen.

De recreatiezaal heeft ook een intiemer laag gedeelte. Dat wordt gebruikt als restaurant, voor de bewoners, maar er wordt ook gebruik van gemaakt door de inwoners van ten Boer. Grote openslaande deuren vergroten deze ruimte naar zonnige terrassen buiten. Daar bevinden zich een aantal jeu des boules banen. Deze worden van ouds heel intensief gebruikt door de Bloemhof bewoners en de inwoners van ten Boer.

Aan de achterzijde van Bloemhof is parkeerruimte en veel groen. In de toekomst zal dit terrein worden ontsloten op de doorgaande weg langs Bloemhof. Tevens is er een uitbreiding gerealiseerd met 36 verpleegplaatsen.

Sluiten