"Niets is mooier dan mét mensen iets concreets maken vóór mensen."

"In 2003 ontdekte ik bij Team 4 Architecten de brede scope van de bouwsector. Vanaf dat moment werd ik gegrepen door enthousiasme voor het vak. Door werkverbanden in diverse disciplines, zoals bij bouwer Van Wijnen, ontwikkelaar TCN en de TU Delft werd mijn kader compleet. Door mijn opleiding in zowel architectuur en projectontwikkeling/CREM spreek ik de taal van beide werelden, beweeg ik mij op het grensvlak van beide disciplines hetgeen maakt dat het onverwachte zichtbaar kan worden.

Het vertalen van gebruikerswensen tot een passend architectonisch ontwerp of een vastgoedontwikkeling is één van de elementen die mij drijft. Passie voor het vak en de interactie met mensen maken mijn dagelijks werk tot een fantastische uitdaging. Niets is mooier dan mét mensen iets concreets maken vóór mensen. Dit begint met verantwoordelijkheid willen dragen, gekoppeld aan een integrale aanpak. Pas dan is het mogelijk om een nieuwe beweging in gang te zetten. Het verbinden van mensen en ideeën tot een haalbare visie is fascinerend.

Mijn beeld van de toekomst zal altijd dynamisch zijn. Zo zal ik mij blijven ontwikkelen, leren van nieuwe projecten en mij alert opstellen in de maatschappij. Uiteraard met de focus op kwaliteit en duurzaamheid voor de daadwerkelijke eindgebruiker. Kwaliteit van een gebouw, nieuw of getransformeerd, is herkenbaar aan de mate van de faciliterende rol die het heeft in breedste zin. Momenteel zijn de rollen van architect en ontwikkelaar onderhevig aan grote veranderingen. Werkvelden verschuiven en nieuwe kansen worden zichtbaar. Daar zit mijn ontdekking."

Tjalling thoe Schwartzenberg en Hohenlansberg
Directeur

CV
HTS Bouwkunde, Hanzehogeschool Groningen, Bsc. - ing. Architectuur 1e fase (2000)
Technische Universiteit Delft, Msc. ir. Real Estate and Housing, Corperate Real Estate Management (2005)
Internship TEAM 4 Architecten (2003)
TCN Property Projects (2007 - 2008)
Sinds 2004 bij TEAM 4 Architecten

© Grotografie / Mariska de Groot