Vernieuwbouw Basisschool de Westerburcht

In Eelde wordt momenteel hard gewerkt door het bouwteam onder leiding van Van Wijnen aan de metamorfose van de Westerburcht. Het schoolgebouw uit de jaren ’60 wordt getransformeerd naar een modern en toekomstgericht onderwijsgebouw. Een school met meer licht, lucht en ruimte. Deze duurzame benadering van bestaande schoolgebouwen is een maatschappelijke opgave wat steeds meer gezien wordt als kans om slimmer om te gaan met de huisvesting voor scholen.

De structuur van de het gebouw leent zich goed om er een mooie en gezonde school van te maken. De uitstraling zal straks als nieuw ogen, met behoud van dat wat nog goed is. Een bestaande gevel met nieuwe, beter isolerende ramen. De klaslokalen worden verrijkt met lespleinen en het centrale hart oogt ruim en overzichtelijk. Op de verdieping worden vier groepsruimtes toegevoegd om de groei in aantal leerlingen te kunnen huisvesten.    

De vernieuwbouw van het gebouw én schoolplein zal een positieve impuls geven aan de buurt en er wordt ingezet op samenwerking met kinderopvang en andere partijen. Bijzondere aandacht komt er voor het integreren van de groene omgeving in het onderwijs. Naar verwachting zal de school in mei 2019 weer naar hun vertrouwde plek terug kunnen verhuizen.