Uitvoering Dorpshuis Wedde in volle vaart

Eind mei gaven burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff samen met het bestuur van Stichting Dorpshuis Wedde en kinderen van de peuterspeelzaal De Krummelhörn een feestelijke aftrap voor de verbouw en uitbreiding van het dorpshuis De Voortgang in Wedde. Het dorpshuis krijgt de uitstraling van een boerderij wordt uitgebreid met onder meer een ontvangst- en expositieruimte en een nieuwe keuken. In het gebouw wordt in de faciliteiten voor horecagebruik en opslag voorzien. 

Naast het bieden van onderdak aan de peuterspeelzaal, steunstee en het verenigingsleven in het dorp, functioneert het dorpshuis straks als toeristisch informatiepunt. Met wandelroutes en toeristische arrangementen willen de betrokken partijen de toeristische potentie van Wedde stimuleren en invulling geven aan Wedde als ‘struundörp’ van Nederland. Zo moet het vernieuwde dorpshuis de vitaliteit van het dorp een belangrijke impuls gaan geven.

Om de verbouw feestelijk af te trappen hebben de kinderen van de peuterspeelzaal tekeningen en werkjes gemaakt. Deze kunstwerkjes staan in het teken van de verbouwing en worden in een tijdcapsule in de grond begraven. Zo worden toekomstige generaties bij het vinden van de capsule herinnerd aan de verbouw van het dorpshuis. De verbouwing is naar verwachting medio december 2014 afgerond. Het project wordt onder andere gefinancierd door de gemeente Bellingwedde, de provincie Groningen en het Europese subsidieprogramma Leader.