TEAM 4 wint architectenselectie twee basisscholen en Eelde en Vries

Het nieuwe schooljaar starten we bij TEAM 4 met het maken voor een ontwerp voor de vernieuwbouw van de Westerburcht in Eelde en de Vijverstee in Vries.

Beide bestaande schoolgebouwen worden getransformeerd naar een modern en toekomstgericht onderwijsgebouw. Scholen met meer licht, lucht en ruimte. Met meer vrijheid in het gebruik van ruimtes om flexibeler invulling te kunnen geven aan het gewenste onderwijs. En met lagere exploitatiekosten.

De structuur van de twee gebouwen leent zich goed om er een mooie en gezonde school van te maken. De uitstraling zal straks als nieuw ogen, met behoud van dat wat nog goed is. Deze duurzame benadering van bestaande schoolgebouwen is een maatschappelijke opgave wat steeds meer gezien wordt als kans om slimmer om te gaan met de huisvesting voor scholen. De vernieuwbouw van het gebouw én schoolplein zal een positieve impuls geven aan de buurt en er wordt ingezet op samenwerking met kinderopvang en andere partijen. Bijzondere aandacht komt er voor het integreren van de groene omgeving in het onderwijs.