Start renovatie Montessori Lyceum

Het Groningse Montessori Lyceum is al jaren gehuisvest in de karakteristieke oude Dalton HBS aan de Helperbrink in Groningen. Een hele sfeervolle school maar ook versleten. De vraag van Openbaar Onderwijs Groep Groningen (O2G2) om het gebouw te intensiveren om zo meer leerlingen op deze locatie te huisvesten, was aanleiding om de school grondig te renoveren. Deze meivakantie is bouwbedrijf Van Wijnen gestart met de werkzaamheden. Na de zomervakantie zullen de leerlingen terug komen in hun school die een complete metamorfose is ondergaan. Alle vloeren en plafonds worden vervangen, alles wordt geschilderd en door een aantal minimale verbouwingen kan de school aanzienlijk meer lessen inroosteren. De technieklokalen krijgen een nieuwe inrichting en er komt een E-lab bij.

Kenmerkend voor deze school zijn de mooie, hoge ruimtes. Klassieke lokalen met veel daglicht en lucht. De gekozen materialen en kleuren voor het interieur zijn gebaseerd op het oorspronkelijke ontwerp van de school. Nieuwe elementen worden in dezelfde stijl als vanzelfsprekend ingepast.

Naast een bouwkundige renovatie zal ook de gehele installatietechniek vernieuwd worden zodat het comfort wordt verbeterd. De gehele school wordt voorzien van een nieuw ventilatiesysteem, iets wat er nu niet is. De hoogte van de ruimtes wordt behouden door de lucht te verspreiden via textielzakken die onder het plafond hangen. Nieuwe verlichting in de vorm van pendelarmaturen die zowel traditioneel licht naar beneden afgeven als prettig indirect via het plafond maakt de school helemaal van deze tijd. Na de renovatie voldoet de school aan de richtlijnen van Frisse Scholen B.

Foto: Remko-Arjen Smid