Nieuwe energie op Europapark

Warmtestad gaat de warmte en koude-opslag (WKO) Europapark uitbreiden en drie gebouwen van TEAM 4 Architecten sluiten daar op aan. Al een aantal jaren is ons kantoor en appartementencomplex ‘Hete Kolen’ op dit systeem aangesloten en daarmee voorzien van warmte en koeling. Het WKO-systeem is een duurzame bron zonder aardgas die laat zien dat Groningen grote stappen zet in de energie transitie, nota bene op het voormalige energieterrein van de gemeente die tot de jaren ’60 nog in gebruik was.

Naast de ‘Hete Kolen’ komen verdeeld over vier gebouwen 148 nieuwe appartementen en commerciële ruimte. De bouwwerkzaamheden van dit project ‘Kolenpark’ zijn goed zichtbaar en het is ook al aangesloten op het WKO-systeem. Naast de huidige Mediacentrale zijn de voorbereidingen gestart voor het appartementencomplex ‘Powerhouse’. Dit wordt het derde project van TEAM 4 dat van de WKO gebruik gaat maken.

Meer informatie over de aanleg van deze tweede ‘doublet’ is te lezen op de website van Warmtestad. Woensdag 2 mei vindt het officiële startmoment plaats in de Hete Kolen.