Eerste paal nieuwbouw Bredeschool Zuidhorn

Eerste paal Brede School Donderdag 24 april uur sloeg wethouder Bert Nederveen de eerste paal voor de bouw van de Brede School. Hij deed dit samen met een aantal van de toekomstige gebruikers (leerlingen van basisscholen Het Anker en De Borgh en cliënten van De Zijlen). De handeling vond plaats aan de Rijksstraatweg 1 in Zuidhorn waar voorbereidende grondwerkzaamheden plaatsvinden voor de bouw.

Wethouder Nederveen: “De contouren van het gebouw zijn al heel goed zichtbaar op de locatie. Het is mooi om te zien dat er al veel grond en werk is verzet voor de Brede School.”

De Brede School Zuidhorn is een ontwerp van TEAM 4 Architecten en de uitvoering is in handen van de Friso Bouwgroep. Homij Technische Installaties legt de werktuigbouwkundige installaties aan en Wolter & Dros TBI zorgt voor de elektrotechnische installaties. Rond mei volgend jaar wordt het nieuwe gebouw opgeleverd.

Het gebouw biedt onderdak aan de leerlingen van obs De Borgh en cbs Het Anker. Daarnaast is er ruimte voor kinderopvang (SKSG) en een drukkerij voor cliënten van De Zijlen. De Zijlen krijgt ook een belangrijke rol in het beheer van het gebouw. (bron: deoostergast.info)

Ga naar project >>>