Een Piechempie uit Delft verlaifd op Grunn

Na de studie architectuur aan de TU in Delft werd het tijd om de wijde wereld in te trekken. Gerard was ambitieus en wilde graag werken bij een gerenommeerd bureau in Amsterdam of Rotterdam. Om goed beslagen ten ijs te komen leek het hem wel verstandig om eerst zijn sollicitatie-skills te oefenen ergens in de provincie. Met de gedachte ‘als ik daar blunder, dan kan ik daar van leren en dan kan ik met die wijsheid gaan solliciteren in de grote-mensen-wereld”.

MET DE TREIN NAAR GRONINGEN
Na een treinreis van 2,5 uur was Gerard beland in ‘The middle of nowhere’ Groningen Stad. De onverwachte confrontatie met de omvang van deze stad deed de wenkbrauwen krullen naar standje verbazing. t’Is echt een stad.

De sollicitatie liep voortreffelijk en Gerard kon aan de slag. Al snel draaide hij mee in het team en kon hij gelijk zijn geleerde skills in de praktijk brengen. Langzaamaan werd hij betoverd door de Groningse nuchterheid en daadkracht. Hij werd verliefd. Verliefd op Groningen stad, op de mensen en de uitdagende projecten die hij daar kon gaan doen. 

Normaal maakt liefde blind maar bij Gerard zorgde de liefde er voor dat de ogen open gingen: ’dit is de plek waar ik mij thuisvoel’

Inmiddels werkt Gerard al meer dan 40 jaar bij TEAM4 en geeft hij dagelijks leiding aan ambitieuze architecten die gestudeerd hebben in Delft en bij hem komen solliciteren om al vast te oefenen zodat ze later naar de grote stad kunnen…. En Gerard? Die lacht dan minzaam.