d’ROOT pronkt op kaft Façades 2019

De gevel van datacenter d’Root pronkt op de kaft van de editie van “Façades 2019”. Het boek wordt jaarlijks uitgegeven door VMRG die in deze elfde editie koplopers centraal zet: Zonder koplopers, geen vooruitgang en innovatie. Polybouw maakte de bijzondere gevel van aluminium kokers die gecoat zijn in diverse groentinten. De invloed van zon en schaduw geeft een uniek beeld van een steeds wisselende kleur. 

D’ROOT toont innovatie binnen de wereld van datacenters: Het is het eerste datacenter dat de deuren opent voor studenten om onderzoek naar datasets mogelijk te maken, zonder concessies te hoeven doen aan het hoge beveiligingsniveau. 

De iconische waarde van de gevel speelde bij dit gebouw een cruciale rol in het voor elkaar krijgen van de ambities van de opdrachtgever. De architectuur van d’ROOT draagt bij aan de identiteit van de organisatie, aan wat ze willen uitstralen. In de wereld van ICT en data is dit belangrijk om klanten te binden en de beste mensen in dienst te kunnen nemen. De bijzondere gevel laten de wortels zien van de verbondenheid met de stad en de regio. De naam van het gebouw verwijst daar naar. Verankerd en geworteld in Noord Nederland.

Het gehele boek “Façades 2019” is hier online te zien.
Meer over het ontwerp van het datacenter is hier te lezen.