Drone beelden helpen bij ontwikkeling van gebouwen

Rondvliegen met een drone is echt een jongensding. Nu kun je al mooie drones kopen bij de Mediamarkt, maar 10 jaar terug was dat nog niet zo. Tjalling van TEAM 4 (een fanatieke zweefvlieger en stiekem tech-nerd) pakte zelf een soldeerbout en ging aan de slag.

Ontwikkelgebieden in kaart brengen
Voor grote bouwprojecten wil je weten wat voor impact dat heeft op de omgeving en hoe de nieuwbouw zich in verhouding staat tot de bestaande bouw. Luchtfoto’s maken of filmen vanuit een vliegtuig is kostbaar en tijdrovend. Bij TEAM 4 vond iedereen het belangrijk om voor het starten van een project een goede studie te maken. Tjalling (de techno nerd van het team) bedacht dat het met een eigen drone snel te realiseren was. Met een bouwpakket plus goede vakliteratuur en soldeerbout was binnen ‘no time’ de eerste TEAM 4 drone gebouwd. Deze drone was de eerste met een officieel vliegvergunning.

Rondvliegen boven de Stad met een grote grijns op het gezicht
Onder de drone kon een grote professionele camera worden gemonteerd die op afstand kon worden aangestuurd. Dit leverde spectaculaire beelden op.  Speelgoed voor grote jongens waar architecten en opdrachtgevers erg blij mee waren. Op deze manier konden projecten in kaart worden gebracht op een manier die ongekend was.

De drone is nu bij TEAM 4 heel gewoon
De drone van het eerste uur staat als symbool te pronken op het kantoor bij TEAM 4. Een nieuwe en moderne versie mag nu de dagelijkse rondvluchten verzorgen. En nu, 10 jaar later, is Airport Eelde het eerste vliegveld in Europa waar drones officieel mogen vliegen.