Al 40 jaar(!) werkzaam voor UMCG Beatrixoord Haren

In 1963, 50 jaar geleden, vestigde Beatrixoord zich in Haren. Aanvankelijk als TBC-centrum, maar al snel werden ook de eerste revalidatiepatiënten opgenomen. Wij prijzen ons gelukkig dat wij al sinds 1973 werkzaam mochten zijn voor deze opdrachtgever.

Na eerdere uitbreidingen en verbouwingen in de achterliggende jaren hebben we ook recent weer diverse mooie projecten mogen realiseren. In februari 2010 vond opening plaats van de nieuwe afdeling Dwarslaesie en in maart 2013 werd het door ons ontworpen nieuwe TBC-paviljoen geopend. Inmiddels zijn we bezig, in nauwe samenwerking met Draaijer Partners, Bulder Interieurarchitect en diverse gebruikers-vertegenwoordigingen van Beatrixoord-zelf, in een uitgekiend stappenplan een gestage vernieuwing van het complex te realiseren. Het UMCG Centrum voor Revalidatie wil koploper in Nederland zijn op het gebied van diagnostiek, therapie en onderzoek. Naast alle verbeteringen, die op technisch vlak worden gerealiseerd, is er bij alle bouwplannen extra aandacht voor aspecten als duurzaamheid,  ‘healthy ageing’ en ‘healing environment’.

Aan de buitenzijde van het complex is nog niet veel zichtbaar van deze vernieuwingen, maar van binnen vindt een totale metamorfose plaats, terwijl alle functies uiteraard doorgang moeten blijven vinden. De gerenoveerde afdelingen betreffen ruimten voor dagbehandeling en poliklinieken, onderzoek, trainingen en therapieën,  kinderrevalidatie, kantoren en stafvoorzieningen.