Aan de slag voor MartiniPlaza

MartiniPlaza kiest Groningse TEAM 4 architecten voor verbouw

MartiniPlaza gaat de komende jaren flink investeren in haar uitstraling waarbij een groot deel van het pand wordt aangepakt. Voor de uitvoering van haar verbouw- en vernieuwingsplannen is de keuze gemaakt voor TEAM 4 Architecten uit Groningen. Om de visie van MartiniPlaza optimaal vorm te geven is TEAM 4 op zijn beurt een samenwerking aangegaan met designstudio D/Dock uit Amsterdam.

De afgelopen vier jaar is gewerkt aan het versterken van de positie door een goede programmering, het wegwerken van achterstallig onderhoud en een actieve rol in stad, regio en landelijk. Daarmee wordt nu de volgende stap gezet.

De meest in het oog springende veranderingen in de plannen zijn een eigen entree voor het theater, verplaatsing van het restaurant naar de voorzijde van het pand. Ook wordt de Springerzaal (de ruim 300 stoelen tellende vlakkevloerzaal) uitgebreid en vernieuwd, en worden de vergaderzalen en faciliteiten volledig vernieuwd.

MartiniPlaza en Team 4 verwachten dat het project ongeveer drie jaar in beslag neemt en uitgevoerd wordt rondom de bestaande programmering en activiteiten. De verwachting is dat in de loop van 2019 gestart wordt. 

Willem de Kok (directie MartiniPlaza):

"Wij waren op zoek naar een partner om onze plannen te verwezenlijken en vooral verder te brengen. Wij zijn onder de indruk van de visie en vakmanschap van TEAM 4"

Tjalling Thoe Schwartzenberg (directie TEAM 4):

"Wij zijn zeer content met de gunning van deze opdracht en wij zijn erg enthousiast over de visie van MP en de plannen die we samen gaan realiseren"                                                                                                                            

Bron: Persbericht MartiniPlaza d.d. 11 oktober 2018
Beeld: copyright MartiniPlaza