Woonhuis + kantoor Het Riet

Voor een kavel in het deelplan “Riet” van de Blauwe Stad in Oost Groningen is een woonhuis met kantoor ontworpen. Alle kavels liggen er aan het water, de wens van de opdrachtgever was een “beachhouse”.

Het kantoor bevindt zich aan de weg op de begane grond. Klanten van het bedrijf komen alleen op de voorste helft van de kavel. Bezoek voor het woonhuis kan verder doorrijden tot onder de carport. Hier bevindt zich de entree tot het huis. Naast de berging, bijkeuken en slaapvertrekken voor de kinderen vind je hier ook nog een muziekkamer, allen redelijk gesloten functies.

Bovenop deze redelijk gesloten doos van metselwerk bevindt zich het houten “beachhouse”, één grote ruimte met woonkamer, eethoek, keuken en ouderlijke slaapkamer. Van hieruit is het enorme terras op de carport direct toegankelijk. Op termijn loop je via het terras over een natuurlijk talud zo de tuin in.

In de tuin is de insteekhaven doorgetrokken tot aan de carport waardoor de mogelijkheid bestaat om je boot zo het water in- en uit te trekken.

Sluiten