Duurzaam leven en werken zit bij het Waterbedrijf Groningen in de genen. Efficiënt met verschillende locaties, afstanden en huisvesting omgaan pas daar bij. Drie steunpunten in de provincie Groningen worden daarom gecombineerd tot één centraal magazijn. Dit bracht ook de gedachte met zich mee om een leegstaand bedrijfspand in Hoogezand hiervoor te betrekken, in plaats van nieuwbouw. De overmaat in het gebouw biedt de mogelijkheid om de gehele voorraad op te slaan in een inpandig magazijn, iets wat tot op heden in de open lucht gebeurde gezien de omvang van het materiaal. Alles is nu veel beter beschermd tegen Uv-straling en andere weersinvloeden waardoor het veel langer mee gaat.

Het pand ligt aan het Winschoterdiep en is daardoor goed zichtbaar vanaf de openbare weg. Aan deze kant is het gevelbeeld op dit moment een samengesteld geheel uit verschillende bouwperioden. Door het gebouw te ontmantelen van deze geveldelen en in zijn geheel te voorzien van een nieuwe gevel, wordt een nieuw fris geheel gemaakt en krijgt het pand de uitstraling passend bij het Waterbedrijf. Hetzelfde geldt voor de andere voorgevel, de kant waarvan iedereen het pand benadert. Hier is niet alleen de kopgevel van de grote loods maar ook van het lagere kantoordeel. Door deze ook te voorzien van een nieuwe gevel en de hele voorkant te voorzien van glas in combinatie met een grote luifel in het zelfde materiaal als de kopgevel, wordt het een open en coherent geheel.

Het idee voor de vormgeving van de gevel is afgeleid van het beeld van schitteringen in het water. De associatie is zowel naar de corebusiness van het Waterbedrijf als naar de directe ligging aan het Winschoterdiep. De schittering is geabstraheerd tot een patroon in verschillende blauwtinten aangevuld met zilver en wit. In dit patroon worden de ramen en overheaddeuren mooi geïntegreerd zodat ze niet storend zijn maar het gevelbeeld juist versterken. Als het donker is komt de gevel tot leven door blauwe LED lijnen die verstopt blijken in de overgangen van de kleurvlakken.

Ook het interieur van het kantoordeel is geheel ontmanteld en omgebouwd tot een open kantoor dat inspeelt op het werken in deze tijd. Open en gesloten werkplekken wisselen elkaar af en door toepassing van transparante binnenwanden in combinatie met eikenhouten accenten, ontstaat een licht, overzichtelijk en warm geheel. In het midden van het gebouw is een verhoogd houten plateau dat met halfhoge kasten met planten een huiskamer creëert voor informeel overleg en pauze. Tevens is dit ook de ruimte voor de vrijdagmiddagborrel of nieuwjaarsreceptie.

Na de zomer in 2017 wordt gestart met de bouwwerkzaamheden en de planning is dat voorjaar 2018 het gebouw in gebruik genomen wordt.