Vondelflat

De Vondelflat bestaat uit twee gebouwdelen, een 10 verdiepingen hoog flatgebouw met serviceappartementen aan weerszijden van een middengang en een haaks daarop staande laagbouw van 3 verdiepingen, waarin de recreatieruimte, de keuken en enkele dienstvertrekken. In de oksels van beide gebouwen bevinden zich de voor- en achterentree.

Sluiten

Team 4 Architecten is gevraagd de laagbouw uit te breiden, waardoor er extra ruimte zou ontstaan in zowel de keuken op de tweede verdieping en in de recreatiezaal op de eerste verdieping. Gelijktijdig kon een vernieuwing van de keuken worden doorgevoerd met een goederenlift. Op de Begane Grond is het magazijn voor de keuken uitgebreid en is een personeelsruimte en kapsalon gerealiseerd. Ook de entreepartij is vernieuwd en aangepast aan de wensen van deze tijd.

Het exterieur van de laagbouw heeft een gevelbekleding gekregen die deels voor het oude gebouw langs gaat. De laagbouw is daarmee één geheel geworden. De oplopende gevel onttrekt de grote luchtbehandelinginstallaties op het dak aan het zicht. Het basement is gemetseld in dezelfde steen en in het bijzondere metselverband van de oudbouw. Het interieur is prachtig verbouwd. Een compleet nieuwe bar staat centraal in de recreatieruimte. De gezamenlijke ruimten in het hoge gebouw, waaronder de middengangen zijn eveneens geheel vernieuwd.