Villa Zuidlaren

De opdracht was het bouwen van een villa met Amsterdamse school kenmerken op een kleinschalige uitbreidingslocatie in Zuidlaren. Veel villa’s van deze stroming zijn gemaakt van baksteen, ladderramen en een glooiende kap, zo ook deze.Op de redelijk vierkante kavel is een langwerpig huis in de richting van de straat geplaatst zodat de tuin achter het huis volledig privé ligt. Het huis bestaat uit twee types ruimten, gesloten ruimten en open ruimten. De gesloten ruimten bevatten slaapkamers, badkamers, garage en kantoor. De open ruimten bevatten de woonkamer, de keuken en de eetkamer. De gesloten ruimtes vormen een sculpturaal blok waar de volledig getimmerde kap als een warme deken overheen ligt. Wat overblijft zijn de open ruimtes, zij hebben een volledig glazen gevel naar de tuin en de straat.

De woonvertrekken en de ouderlijke slaapkamer liggen over de volledige breedte aan de tuin. Bij de eetkamer opent het huis zich naar de straat, hier kijk je dwars door het huis heen. De slaapkamers en badkamer voor de kinderen liggen op de verdieping, bijzonder is de slaapkamer over twee lagen met een speelplek op zolder. De muren van het woonhuis zijn gemaakt van bruin-grijze bakstenen, het dak van grijze natuurleien, de kozijnen en deuren van grijs gemoffeld aluminium.

Sluiten