Manege Onder de Linde

Het gebouw ligt op het terrein van het revalidatieoord in Beetsterzwaag en zal voornamelijk gebruikt worden door gehandicapten. Het belangrijkste programmaonderdeel is de rijhal, daarnaast bevat het een stal voor 10 paarden, toiletten, bergingen en een kantine met kantoor. In plaats van alle nevenfuncties in afzonderlijke bijgebouwen tegen de rijhal aan te plaatsen is er voor gekozen om alles in de hal te integreren. Hierdoor ontstaat ruimtelijkheid in de kantine en de stallen (oplopende plafonds) en is alles eenvoudig te bouwen. De hal heeft een staalconstructie en een stalen dak, de gevels zijn van onbehandelde red cedar delen. Bij de kantine is de hal opengewerkt waardoor er ruimte ontstaat voor een terras. Hier is veel contact tussen binnen en buiten. Ook is er vanuit de kantine zicht in de stallen en de rijhal.

Sluiten