Kantoorgebouw RDW

Het in de zeventiger jaren door Team 4 Architecten ontworpen kantoorgebouw voor de toenmalige Rijks Dienst voor het Wegverkeer te Veendam is onlangs grondig gerenoveerd. Team 4 heeft bijgedragen aan een paar kleine veranderingen. Er was behoefte om het restaurant meer privacy te bieden ten opzichte van de verkeerszone die er langs loopt. Bovendien werd er op diverse plekken in het gebouw een rookruimte gewenst. Team 4 koos gematteerd glas voor de diverse scheidingen. Dit materiaal houdt de ruimtelijkheid zoveel mogelijk in stand en biedt toch voldoende afscherming. Het materiaal schikt zich bovendien in een vormentaal die aantrekkelijk gevonden wordt. De rookruimtes zijn gepositioneerd op plekken waar belangrijke verbindingen elkaar kruisen. De rondingen in de glaswand begeleiden de verkeersstroom op prettige wijze.