Kantoor Boekema Schilders

Bijna alle bedrijfsgebouwen zijn standaard loodsen met een toegevoegd architectonisch grapje om de aandacht te trekken. De eenvoud van een loods is niet een bezwaar maar met name de toegepaste materialen, de kleuren en de manier waarop deze gedetailleerd zijn.

Voor Schilders- en glasbedrijf Boekema hebben we hierop de nadruk gelegd. Door het loodsgedeelte in goedkope materialen uit te voeren maar in een chique kleurcombinatie van mat aluminium en antraciet en veel aandacht voor het detail, sluit deze goed aan bij het kantoorgedeelte en blijft er tevens geld over om niet enkel een ‘grapje’ uit te halen maar om de gehele voorgevel zeer representatief uit te voeren.

 

Sluiten

De voorgevel is uitgevoerd in twee soorten glas: mat en helder. Deze variëren in grootte en het random patroon zorgt ervoor dat de verdiepingen niet direct te onderscheiden zijn. De materialen en diensten waar het bedrijf voor staat zijn in de gehele voorgevel verwerkt. Het grote mozaïek van glas dat ontstaat, gevat in blank gelakte kozijnen, wordt nu de billboard van gebouw.

De openheid van de voorgevel verloopt van relatief gesloten aan de kantoorzijde tot meer transparant naar de entree toe. Ook zijn de glasoppervlaktes hier groter wat mede mogelijk is door de vide die erachter zit ter plaatse van de entreehal. Bijzonder in deze hal is de ‘engelse trap’ in blank gelakt vertikaal verlijmd berken multiplex die overgaat in een bordes. In de zijgevels zijn relatief weinig kozijnen geplaatst. Alleen de uiteinden van de gangen en enkele ruimten op de hoek krijgen door meerdere kleine venster daglicht.