Gezondheidscentrum Winschoten

Het terrein van de voormalige tennisbanen aan het Hommesplein, vlak bij het centrum van Winschoten, was de bouwlocatie voor een gezondheidscentrum met daarboven appartementen. Het bouwblok staat evenwijdig aan de straat, waardoor er een ruim achterterrein overblijft dat ingericht is met bergingen, garages en parkeerplaatsen voor bewoners en personeel. De toegang tot dit achterterrein ligt op de scheiding van huur- en koopwoningen. Daar bevindt zich tevens de hoofdentree, het trappenhuis en de lift ten behoeve van de woningen. Deze functies zijn ondergebracht in een geheel met glas omgeven gebouw waardoor de oriëntatie op de omgeving en de onderlinge communicatie tussen de bewoners optimaal zijn.

De koopwoningen zijn iets groter dan de huurwoningen. Ze hebben tevens een ruim inpandig balkon. De koopwoningen beschikken tevens over een eigen garage.

In de plint van het gebouw bevinden zich een huisartsenpraktijk, een apotheek en een kantoor voor thuiszorg. Door het hoogteverschil in het terrein te benutten is het uitzicht vanuit het Gezondheidscentrum zodanig dat de geparkeerde auto’s geen belemmering vormen. De Begane Grond is gerealiseerd met zo weinig mogelijk dragende obstakels waardoor de indeling van de ruimte in de toekomst desgewenst eenvoudig kan worden veranderd. De huisartsen en de apotheek hebben een gemeenschappelijke entree. Direct daarachter kan men kiezen tussen de receptieruimte van de huisarts of de winkelruimte van de apotheek. De verschillende openingstijden zijn dus geen probleem.

Het interieur van de Begane Grond is in nauw overleg met de gebruikers tot stand gekomen. Ondanks verschillen in kleur en materialen is er toch een hechte verwantschap ontstaan tussen de verschillende functies.

Sluiten