Sluiten

Een nieuw clubhuis voor GHHC

Het nieuwe onderkomen vervangt functioneel gezien het voormalige gebouw dat na jaren van intensief gebruik echt aan vervanging toe was. De kantine en de keuken zijn weer helemaal van deze tijd door de aandacht voor hygiënische eisen en de betere verkoopmogelijkheden aan de bar. De toiletten zijn ruimer en er is rekening gehouden met mindervaliden. Nieuw is dat het gebouw meer hoogte heeft gekregen en dat er een grote luifel rondom het clubhuis is. Toeschouwers kunnen op de overdekte terrassen in de schaduw verkoeling zoeken of als het nodig is schuilen tegen de regen. Tegelijkertijd zorgt de luifel er voor dat het gebouw goed beschermd blijft tegen weersinvloeden en de temperatuur binnen vooral in de zomer, aangenaam blijft.

Het hele clubhuis is opgetrokken uit hout. De wanden en plafonds zijn gemaakt van het duurzaam en flexibele KLH (KruisLagenHout): constructief massieve elementen die opgebouwd zijn uit drie lagen kruislinks geplaatst hout. De stoere eigenschappen daarvan maken dat het gebouw goed tegen een stootje kan. Ook de gevels zijn van hout. Onderhoudsarm omdat het niet geschilderd hoeft te worden. Na verloop van tijd vergrijst het mooi. Met de kap erbij oogt het geheel als een schuur. Robuust en gezellig, een echte hockeysfeer.

Bekijk meer projecten in KLH van TEAM 4 Architecten