Appartementen Siersteenlaan

Vinkhuizen is als wijk opgebouwd met veel rechte straten met aan de uiteinden hogere woongebouwen. Deze traditie is in de grootschalige renovatie van de wijk voortgezet. Het nieuwe appartementencomplex past hier naadloos in. Als impuls voor de wijk wordt er in de ontwikkelingen ruimte gegeven om de poortfunctie van de wijk te versterken. Met nieuwe woningen van deze tijd. De Siersteenlaan is de hoofdontsluitingsweg van Vinkhuizen. Aan de zuidzijde zijn de voorzieningen, aan de noordzijde het wonen. Met de woonwijk aan de ene zijde en de open groene zone van de stad aan de andere kant, markeert het woongebouw de rand van de wijk op een krachtige wijze.

Het lage deel (vier verdiepingen) van het complex sluit aan op de bebouwing aan de Siersteenlaan. Het hoge deel (7 verdiepingen) draait een kwartslag waar vanaf de balkons mensen tot ver kunnen genieten van het uitzicht. In totaal worden er 36 appartementen gerealiseerd van elk circa 65 m² GO. Materialen en kleuren sluiten aan bij de wijk. Baksteen in een lichte, vrolijke tint. De repetitie in de gevelpatronen verwijzen naar de wederopbouwperiode. Op eigentijdse wijze geeft het spel van diagonale lijnen en bijzondere metselpatronen, verfijning aan het gevelbeeld. Bewoners zullen parkeren op eigen terrein, uit het zicht voor omwonenden. Het parkeerdek is een groen dak.

De bouw is in maart 2017 gestart. De voortgang is te volgend op de website van De Molenaar Vastgoed.