Appartement Mahler 4

In de Zuidas van Amsterdam is op de 19e verdieping van een woontoren een appartement ontworpen. De opdrachtgevers, met een fascinatie voor muziek, sport en reizen, hebben ons ingeschakeld om de ca. 300 m2 grote casco vorm te geven zodat alle fascinaties ingevuld konden worden.

De ontworpen free flow plattegrond is om het echtpaar heen gedrapeerd met als basis een goede oriëntatie op de verkeerstoren van Schiphol, uitstekende geluidskwaliteiten (zowel nagalmtijd als ook fysieke geluidsisolatie) en het meervoudig gebruik van de woonplekken.

Sluiten

Als focuspunt is de uitgebreide open keuken ontworpen die met behulp van eenvoudige handelingen samen met een woonplek is te transformeren in een thuisbioscoop. De werkkamer, die tevens wordt gebruik als kantoor voor de meteoroloog, is strategisch geplaats met uitzicht richting verschillende windstreken. Deze werkruimte kan van de andere plekken visueel gesepareerd worden met behulp van LED wanden.

De suite is voorzien van een hoofdslaapkamer en voor de gasten is op een ingenieuze manier van de gym een volwaardig gastenverblijf inclusief eigen sanitair te creëren. De hoofdtinten zijn zwart, grijs, wit en roestvast staal. Afwijkend gekleurde inrichtingselementen zijn hier en daar als accenten aangebracht. De suite is voorzien van breedband domotica.

Foto's uit publicatie: Stijlvol Wonen (editie januari-februari 2010)