Bert van der Hoeven

Bouwkundige / BIM modelleur

Techniek heeft van jongst af aan mijn interesse gehad. Hoe een gebouw tot stand komt is een mooi proces om te volgen. Er aan deelnemen is nog mooier. Het is een uitdaging om de ontwerpen van een architect te vertalen in een technisch ontwerp waarin alle hedendaagse eisen verwerkt zijn.

Naast de architectuur en bruikbaarheid van een gebouw zijn voor mij een laag energieverbruik en duurzame materialen belangrijke speerpunten. Mijn ideeën heb ik in de praktijk kunnen brengen bij het bouwen van mijn eigen woning. Doordat ik deze zelf helemaal heb ontwikkeld, had ik alle vrijheid om de duurzame aspecten in de praktijk toe te passen. Het is een woning geworden van volledig massief hout, zonder gasaansluiting. Voor het ontwerp heb ik steeds van gedachten gewisseld met mijn collega’s bij TEAM 4.   

HBO bouwkunde Rotterdam 1996, Bouwkundige bij Magrijn Architecten Schiedam 1985-1987, van de Broek en Bakema Architecten Rotterdam 1987-1988, de Jong Gortemaker Architecten Gouda 1988-2001, sinds 2001 TEAM 4 Architecten.

© Grotografie / Mariska de Groot