Les in moderne klassieke school

Het klassieke gebouw van het Groningse Montessori Lyceum is na een grondige verbouwing weer helemaal van deze tijd. De vraag van Openbaar Onderwijs Groningen naar mogelijkheden om meer leerlingen op deze locatie te kunnen huisvesten, was aanleiding om de school grondig te renoveren. Kenmerkend voor deze school zijn de mooie, hoge ruimtes met veel daglicht en klassieke details. Alle ruimtes zijn geschilderd en voorzien van nieuwe vloerafwerking, plafonds en bulletinwanden. De gekozen materialen en kleuren voor het interieur zijn gebaseerd op het oorspronkelijke ontwerp van de school en nieuwe elementen zijn in dezelfde stijl als vanzelfsprekend ingepast. Voor het schilderwerk zijn vier kleuren gebruikt uit de serie ‘Sikkens RIJKS kleuren’. In de brede gangen zijn de lockers weg gehaald zodat de lambrisering met het oorspronkelijk tegelwerk weer helemaal in het zicht is. In de gangen zijn wanden voor ramen met origineel glas-in-lood verwijderd en de voormalige conciërge woning is als nieuw bij de school betrokken als Teamhuis. Na de renovatie voldoet de school aan de richtlijnen van Frisse Scholen B.  

Lees hier meer over de renovatie van het Montessori Lyceum.