Het Kwadraat blaast nieuw leven in het NDC gebouw

Van imposante persruimte voor noordelijke kranten tot een dynamisch bedrijfsverzamelgebouw: Het Kwadraat blaast nieuw leven in het leegstaande NDC gebouw aan de rand van het centrum van Groningen. TEAM 4 Architecten maakte het ontwerp van de herontwikkeling en gaf invulling aan de gemeenschappelijke ruimtes die de toekomstige gebruikers met elkaar verbindt, zoals de centrale hal, de koffiebar en het dakterras. Met veel respect voor het bestaande pand, dat afgezien van een opfrisbeurt er prachtig uitziet, zijn de aanpassingen gedaan in de stijl van bestaande architectuur. De kruisbestuiving tussen de verschillende nieuwe bedrijven in het Kwadraat geeft het gebouw een geheel nieuw karakter. Voor ruim de helft van het gebouw hebben zich al huurders gemeld, verwacht wordt dat de overige beschikbare ruimte in het gebouw snel gevuld zal zijn.

Lees hier meer over het ontwerp voor Het Kwadraat