Gewonnen! Architectenselectie HNW Stadhuis Zwolle

Met een uitgewerkte visie won Team 4 Architecten de architectenselectie voor de invoering van Het Nieuwe Werken in het Stadhuis te Zwolle. De opdracht was om het nieuwbouwgedeelte uit de jaren zeventig geschikt te maken voor de huisvesting van circa 220 medewerkers die volgens het principe van Het Nieuwe Werken aan de slag gaan. De vraag had ook betrekking op de vertrekken van het College van Burgemeester en Wethouders.

Team 4 Architecten heeft samen met Ton Overtoom van OdV Interieurarchitecten aangetoond dat het gebouw met een relatief beperkte verbouwing zeer geschikt is voor deze veranderde wijze van werken. Door deelvisies te ontwikkelen over ontvangen en ontmoeten en het zoveel als mogelijk hergebruiken van de bestaande indeling en materialen is aangetoond dat er met betrekkelijk weinig budget een lichte, transparante en dynamische werkomgeving kan ontstaan. We hebben drie scenario’s met bijbehorende kosten getoond, van een eenvoudige maar efficiënte ingreep tot een verbouwing met verdergaande consequenties. Samen met de gebruikersgroepen wordt binnenkort gestudeerd op de voordelen van de verschillende scenario voor iedere groep.