Finale vernieuwbouw revalidatiecentrum Beatrixoord

Met de opening van de nieuwe entree is de grootschalige metamorfose van Beatrixoord nu compleet. De ruime hal is open, licht en verbindt alle gerenoveerde afdelingen met elkaar. De entree is een gastvrije ontvangst van patiënten en familie. Een verblijf op Beatrixoord is vaak langer dan in een ander ziekenhuis. De herinnering daaraan wordt nu door de vernieuwbouw in ieder geval een stukje aangenamer gemaakt door te verblijven in een prettig gebouw in een mooie omgeving.

Het originele gebouw dateert uit de jaren ’60. Al ruimte 40 jaar is TEAM 4 architect voor Beatrixoord, sinds de eerste verbouwing in 1975. De recente vernieuwbouw van Beatrixoord omvat een herschikking van de afdelingen, volledige vervanging van het interieur en verduurzaming van de installatietechniek. Door onder andere nieuwe verlichting, een modern luchtbehandeling systeem en duurzame energieopwekking is het verbruik ongeveer 50% zuiniger geworden. De totale omvang van deze verbouwingen omvat circa 12.000 m2 en is gefaseerd uitgevoerd.

Lees hier meer over de vernieuwbouw van Beatrixoord.