Metamorfose audiocentrum Media Park Hilversum gestart

Bekijk het project hier live via de webcam

Met ingang van het derde kwartaal van dit jaar zal UBF zich gaan vestigen in het Audiocentrum, het meest historische pand van het Media Park. UBF zal hier in totaal 10.000 m² huren, waarvan de helft als reportagecentrum. De andere helft zal als kantoren, editsuites en een bedrijfsrestaurant worden ingericht. Totale oppervlak betreft 7300 m2 transformatie/renovatie en 4900 m2 nieuwbouw.

Het Audiocentrum is een gemeentelijk monument dat een opmerkelijke metamorfose zal ondergaan. In opdracht van TCN is in nauwe samenwerking met de gemeente Hilversum en Team 4 Architecten een plan bedacht waarbij het monument volledig behouden blijft en gedeeltelijk wordt gerenoveerd. Bovendien wordt onder en naast één van de kantoorvleugels een volledig nieuw te bouwen reportagecentrum gerealiseerd.

Deze her- en nieuwbouw van het Audiocentrum is het eerste project dat wordt gerealiseerd onder het nieuwe bestemmingsplan voor het Media Park. Dit bestemmingsplan maakt de uitbreiding van het Media Park mogelijk met 170.000 m2 voor mediagerelateerde bedrijvigheid en daaraan ondersteunende voorzieningen.

Jacco Zwerver, directeur van TCN Media Park: “Wij zijn uitermate blij dat wij UBF als huurder kunnen verwelkomen op het Media Park. UBF past perfect in onze strategie om van het Media Park hét mediahart van Nederland te maken. Voor TCN was het behoud van het oudste gebouw van het Media Park, het Audiocentrum, ook een belangrijk element. Het herontwikkelen van bestaand vastgoed heeft onze voorkeur.”

Rob Sim, Hoofd Noord-Europa van Europa Capital, samen met TCN eigenaar van het Media Park voegt toe: “We zijn opgetogen over het feit dat UBF ervoor heeft gekozen haar complete operatie op het Media Park te vestigen. Hieruit blijkt eens te meer dat dit dé locatie is voor media gerelateerde bedrijvigheid in Nederland. Het is bijzonder bevredigend dat dit huurcontract erin zal resulteren dat een belangrijk gemeentelijk monument weer in gebruik wordt genomen.”

Henk Bout, algemeen directeur van UBF: “Eindelijk!! Met alle bedrijfsonderdelen van United in één gebouw op één van de mooiste locaties van het Media Park. Het symboliseert onze ambitie om met al onze medewerkers van de verschillende onderdelen met elkaar een prominente plaats in te nemen in het hart van het Nederlandse media-industrie, dicht bij onze klanten en bovenop de digitale infrastructuur. Het lijkt bijna geen toeval dat het Audiocentrum - bijna exact 45 jaar geleden gebouwd als centrale opslag van LP’s, banden en bladmuziek - nu weer gebruikt gaat worden als huisvesting voor de nieuwe digitale Media Storage van United. Het historische Audiocentrum wordt het nieuwe United Mediacentrum.”

UBF heeft zich in de zoektocht naar huisvesting en in de onderhandelingen met TCN laten bijstaan door DTZ Zadelhoff.
Het Media Park is gezamenlijk eigendom van TCN en Europa Fund II.

TEAM 4 Architecten heeft het ontwerp en bouwaanvraagstukken verzorgt van dit project. Dankzij de zeer prettige samenwerking met onze opdrachtgever TCN, de gemeente Hilversum, de monumentencommissie en de betrokken adviseurs is het mogelijk gebleken om in een zeer kort tijdsbestek van vier weken dit plan bouwtechnisch vorm te geven. Als architectenbureau hebben wij dit project volledig volgens de integrale ontwerpmethode uitgevoerd en is gebruik gemaakt van Autodesk Revit.

(bron www.tcnpp.com)