Eerste paal nieuwbouw Coendershof

In Helpman wordt tussen 2011 en 2015 verpleeghuis Coendershof aan de Helper Brink vrijwel helemaal herbouwd. Dat is een prettig vooruitzicht voor ouderen in Groningen en omgeving. ZINN, bouwers en ontwerpers laten zich leiden door een hoog doel: “Bouwen Boven Verwachting”. Anders gezegd: het nieuwe Coendershof moet alle verwachtingen overtreffen.

Ouderenzorg van ZINN
Coendershof is in Helpman bekend als zorginstelling voor ouderen. Men zorgt hier voor ouderen vanuit een frisse en moderne visie en daarbij staan woorden als respect en sfeervol wonen centraal. Na de nieuwbouw zal ZINN locatie Coendershof het toonbeeld van moderne ouderenzorg zijn: in een levendige omgeving sfeervol wonen met zorg. Het project is opgedeeld in 3 fasen.

  • Fase 1. Het voormalig zusterhuis aan de Haydnlaan is in 2010 gesloopt. Op deze plaats komt een woongebouw voor 86 cliënten verpleegzorg, waarvoor nu de 1e paal wordt geslagen. Bouw start: oktober 2011. Oplevering: augustus 2012.
  • Fase 2. Het huidige hoofdgebouw met centrale ingang aan de Helper Brink wordt gesloopt. Op deze plaats ontstaat een nieuw woongebouw met 87 ruime zorgappartementen (deels voor echtparen), een overdekt plein, restaurant en een parkeergarage. Hier wonen mensen met een lichte zorgindicatie. Sloop start: oktober 2012. Bouw start: maart 2013. Oplevering: oktober 2014.
  • Fase 3. De recent geplaatste aanbouw, links van het hoofdgebouw en wit van kleur, wordt van binnen geheel gerenoveerd en aangepast aan de eisen van de nieuwe tijd. Hier komen  40 zorgappartementen. Renovatie start: december 2014. Oplevering: juni 2015.

Het slaan van de 1e paal wordt opgeluisterd met luid tromgeroffel van bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Coendershof. Een oorverdovende start van een prachtig project!]

Bekijk hier het project