De Collectie, 25 jaar kunstprojecten in zorginstellingen

  • De Collectie, 25 jaar kunstprojecten in zorginstellingen

Onlangs heeft SKOR, de Stichting Kunst en Openbare Ruimte, het boek "De Collectie, 25 jaar kunstprojecten in zorginstellingen uitgegeven". Vanaf 1984 voerde SKOR een ministriele regeling uit waarbij volksgezondheidsinstellingen de financiele mogelijkheid werd geboden een kunstproject te realiseren. Deze regeling is inmiddels opgeheven. De laatste projecten die met behulp van deze regeling konden worden gerealiseerd werden in 2009 opgeleverd.

Het allerlaatste project siert de cover van het boek. Het beeld staat in een project van Team 4 Architecten: de Burcht in Hoogezand. Het betonnen hoofd is inmiddels tijdens de bouw in het project gehesen en staat op de eerste verdiepingsvloer van het gebouw. Het stelt de filosoof Foucault voor die hiermee de eerste bewoner van het gebouw is geworden.

De uitgave bevat nog meer kunstwerken in gebouwen van Team 4. In het UMCG te Groningen, de woonvoorziening Het Erf te Meppel, het verpleeghuis Meander te Veendam, het revalidatiecentrum Revalidatie Friesland te Beetsterzwaag en het woonzorgcentrum De Dilgt in Haren. De kunstwerken zijn te te zien door de link aan te klikken.