Sinds 1975

Na een jarenlange hechte samenwerking bundelden in 1975 vier architectenbureaus hun krachten, waardoor met ruim 35 medewerkers één van de grootste architectenbureaus van Noord-Nederland ontstond. Team 4 Architecten is, dankzij de bundeling van krachten, een architectenbureau met alle disciplines in huis. Naast architecten zijn er specialisten op het gebied van projectmanagement, kostendeskundigheid, interieurarchitectuur, stedenbouw, restauratie, onderhoudsadvies en logistiek.

Filosofie

“Architectuur is verrassen”. Ieder nieuw gebouw levert zijn bijdrage aan zijn omgeving. Elke bouwopdracht levert de mogelijkheid om de omgeving te verrijken. Niet overal is een verrassing nodig of wenselijk. De bestaande omgeving bepaalt wat erbij mag komen. Een architect speelt daarop in. Met zijn vakkennis, zijn voorkeuren, zijn handschrift. TEAM 4 Architecten is een bureau dat graag bouwt in een context. Wij streven geen monumenten na voor onszelf. Alle energie wordt gestopt in het inpassen in de context, het eigene van de locatie. Daarom is ons werk veelzijdig en zie je geen eenduidige handschriften. En daarom past het werk van TEAM 4 in het beeld van “Architectuur is verrassen”.

Ervaring en jong talent

Team 4 Architecten heeft een gemêleerd personeelsbestand. Een mix van jong, creatief talent met ervaren medewerkers van het eerste uur. En iedere keer weer aangevuld met jong talent. Die bij bewezen geschiktheid maar al te graag blijft. En niet alleen vanwege de sfeer... Het arbeidsklimaat van Team 4 Architecten is aantrekkelijk! Ook vanwege de mogelijkheid om door te groeien. En het hebben van verantwoordelijkheid in complexe processen. Precies deze melange stelt ons in staat aansprekende, maar ook realistische projecten te creëren. Veertig medewerkers... Met elkaar in staat om elk project tot een succes te maken! Van schets tot eindoplevering: binnen ons bureau zijn álle functies vertegenwoordigd om álle stadia van het proces te begeleiden. Iedere fase van de realisatie van een plan kan daarmee succesvol verlopen. Zo beschikken wij over architecten en interieurarchitecten, projectcoördinators, een bouwkostendeskundige, tekenaars, een bestekschrijver, bouwkundig opzichters, een vormgever en een bureaumanager.

Projectaanpak

Iedere opdracht wordt in een projectteam behandeld onder leiding van de projectarchitect. Hij is tevens het aanspreekpunt voor de opdrachtgever. Architecten, projectcoördinatoren, kostendeskundigen, tekenaars en bestekschrijvers bespreken elkaars projecten. Deze stimulerende omgeving bevordert de kwaliteit van ontwerp en bouwproces en illustreert tevens de meerwaarde van een multidisciplinair architectenbureau als
Team 4.

Kwaliteit

Als vierde architectenbureau in Nederland behaalde Team 4 in 1996 het kwaliteitscertificaat NEN-ISO 9001. Procedures voor het ontwerpproces, de projectaanpak en de uitvoering maken deel uit van het kwaliteitszorgsysteem. Verbeterteams zorgen voor aanpassingen aan nieuwe inzichten. Daarmee is de hoge kwaliteit van het eindproduct van Team 4 geborgd.

Duurzaam bouwen

In de ontwerpfase wordt gewerkt aan de balans van energetische en milieutechnische aspecten in relatie tot kwaliteit en economie. De bouwkundige, bouwfysische en installatietechnische overwegingen worden integraal beschouwd. Voorts is er aandacht voor veranderende gebruikseisen. Een gebouw dat zich flexibel aanpast aan economische, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen heeft een langere functionele levensduur.

Automatisering

Team 4 beschikt in al haar geledingen over een geautomatiseerde ondersteuning van haar werkproces. Deze ondersteuning staat garant voor een efficiente werkwijze bij het ontwerpen en presenteren, tekenen, rekenen, begroten, bestek schrijven, plannen, budgetbewaken en administreren.